CIKOTIĆ RAZOČARAO USK GRADANE I BIH

392
0

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić primio je jučer veleposlanika Islamske Republike Pakistan u BiH Muhammada Khalida Raoa. Na sastanku dvojice dužnosnika nije postignut nikakav napredak, izuzev kurtoazne najave “daljnjih aktivnosti”. Pojednostavljeno rečeno: migranti iz Pakistana neće se vraćati u matičnu zemlju do daljnjega.

Osim razmatranja općih aspekata, kako je priopćeno, “dugotrajne i plodotvorne suradnje dviju država”, ministar Cikotić i veleposlanik Khalid Rao su poseban fokus imali na moguće aspekte suradnje između dviju država u pogledu upravljanja kretanjima migranata i otklanjanja negativnih posljedica njihovog boravka na prostoru Bosne i Hercegovine.

Rao je naglasio kako je IR Pakistan spremna učiniti sve što je u skladu sa odredbama međunarodnog javnog prava i zakonima dviju državs u pravcu pomoći Bosni i Hercegovini u rješavanju izazova koji proizvode ilegalni migranti sa prostora Pakistana, ili se predstavljaju kao bivši pakistanski državljani, dodajući da je čest slučaj da se migranti s prostora Afganistana i Bangladeša, kao i iz indijskog dijela Kašmira, predstavljaju kao državljani Pakistana.

Rao je prihvatio poziv ministra Cikotića da se nakon prikupljanja dodatnih spoznaja o aspektima krize organiziraju potrebne aktivnosti u cilju realizacije načelno utvrđenih mehanizama suradnje, a posebno u pravcu spremnosti IR Pakistana da potpiše sporazum o readmisiji sa Bosnom i Hercegovinom, kako bi se migranti porijeklom s prostora Pakistana kasnije mogli transportirati u svoju zemlju porijekla, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Nikakvi pak rokovi nisu postavljeni, što znači da problem migranata i dalje ostaje problem BiH, a ne Pakistana.

Previous articleŠTA KAŽU U MUPU USK NA TRENUTNU SITUACIJU PO PITANJU MIGRANATA U VELIKOJ KLADUSI
Next articleNJEMAČKA ŠALJE AVION PO OTROVANOG RUSKOG OPOZICIJONARA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here