CRNA GORA OTVORILA GRANICE ZA 5 ZEMALJA

428
0

Crna Gora je od ponoći otvorila granice građanima još pet zemalja, tako da sada u ovu državu od ponoći mogu ući i rezidenti iz SAD-a, Srbije, Kosova, Albanije i Sjeverne Makedonije uz PCR ili ELISA (serološki) test, ne stariji od 72 sata, saopćili su iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Takođe, donesena je odluka da se omogući ugostiteljskim objektima, koji imaju dozvolu, rad do jedan sat iza ponoći.

“U prijedlogu IJZ navodi se da je ublažavanje mjera koncipirano uvažavajući trenutni nivo zaraze koronavirusom u Crnoj Gori i zemljama okruženja te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja”, kazali su iz NKT-a.

Rezidenti Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije kao i državljani Crne Gore koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz sljedeće uslove:

1. Da posjeduju negativan rezultat PCR testa na koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitijela na koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom;

2. Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru;

3. Da u periodu od 15 dana prije ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

Obaveza posjedovanja testa ne odnosi se na djecu do navršene pete godine života.

Rezidenti država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, Kosovo, Albanija, BiH i Sjeverna Makedonija) pod jednakim.

Previous articleKATASTROFALAN PORAZ BARCELONE PROTIV BAYERNA
Next articleVECERAS LIGA PRVAKA MAN. CITY : O.LION 21:00

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here