MIGRATSKA KRIZA. SELMO CIKOTIC: IDEMO DA UPRAVLJAMO MIGRANSKOM KRIZOM !

448
0

SELMO CIKOTIC MINISTAR SIGURNOSTI BIH JE REKAO ,DA MORAJU SVI JEDNAKO PODNIJETI MIGRANSKU KIRZU NE SAMO USK .DALJE JE JOS DODAO NA STASTANKU SA PREMIJEROM USK RUZNICEM I NJEGOVOM TIMOM.

Cikotić je kazao da se radi o globalnom pitanju koje ima direktne manifestacije na naš region i direktno na BiH.

“Ne podnosimo svi jednako teret krize i ne učestvuju sve institucije u umanjivanju posljedica krize. USK prelama sve negativne aspekte te krize i neefikasnog djelovanja nekih drugih institucija”, kazao je ministar sigurnosti BiH.

On je najavio efekte današnjeg sastanka, kazavši da će se to vidjeti u narednim sedmicama i mjesecima. Također je istakao da će svi svjedočiti kvalitetnijem rukovođenju migrantskom krizom, ali i većem stepenu sigurnosti građana BiH.

Premijer Unsko-sanskon kantona Mustafa Ružnić na konferenciji za medije je istakao zadovoljstvo posjetom ministra sigurnosti te dodao da je to bio direktan razgovor.

“Potrebno je uspostaviti koordinaciju svih učesnika u procesu, od grada do države i međunarodnih faktora u BiH koji se bave problemom migracija. To je naš prvi zadatak koji smo dogovorili – jačanje institucija, a zatim poduzimanje mjera kada su u pitanju lokalne zajednice i centri”, dodao je.

Ružnić kaže da će se u narednim danima i sedmicama realizirati današnji dogovor.

“Nadam se da će ovaj put konkretno i uroditi plodom dogovor. Ministar sigurnosti BiH je izložio širok plan sa 7-8 mjera i 100 poteza koje trebamo napraviti. Nadam se da ćemo nakon tri godine u Unsko-sanskom kantonu to i osjetiti. Danas smo vidjeli konkretne prijedloge i mjere o kojima smo mi govorili prethodnih godina. Idemo u zajednički rad, idemo na teren, idemo upravljati krizom”, poručio je optimistično premijer USK.

Sastanku su prisustvovali i policijski komesar Mujo Koričić te državni parlamentarci Jasmin Emrić i Šemsudin Dedić. Cikotić će danas razgovarati i sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem.

Previous articleNa danasnji dan rođen Emiliano Zapata
Next articleKIRIL DMITRIEV RUSKI DIPLOMATA: VAKCINA JE SIGURNA PROTIV COVID -19 I SAM JE PRIMENIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here