BILL GATES: ZA BOGATE ZEMLJE PANDEMIJA KORONAVIRUS CE ZAVRŠITI 2021 GODINE. KOD SIROMAŠNIJI ĆE TO TRAJATI MALO DUŽE.

373
0

U bogatim državama do kraja 2021., u ostalima do kraja 2022. godine

“Nacrt inovacija o poboljšanju dijagnostike, novih terapija i cjepiva zapravo je vrlo impresivan”, rekao je Gates magazinu Wired u intervjuu objavljenom u petak.

“I zbog toga mislim da bi pandemija u velikoj mjeri, pogotovo u bogatim državama, mogla završiti već krajem 2021. godine. U svijetu općenito taj će rok biti produljen do kraja 2022. godine”, istaknuo je Gates. 

Kritizirao Trumpovu administraciju

Gates, koji putem fonda financira medicinska istraživanja i pronalazak cjepiva za koronavirus, nije previše optimističan. Svjestan je da je, čak i ako se njegovo predviđanje ostvari, pandemija unazadila mnoge zemlje svijeta, što po ekonomskom, a što po infrastrukturnim pitanjima i razini razvijenosti zdravstva. 

U svom intervjuu Gates je oštro kritizirao američki sustav testiranja na koronavirus te iskazao frustracije o tome kako se predsjednik Donald Trump i njegova administracija odnose prema cijeloj situaciji. To nije prvi put, Gates je i ranije kritizirao rad Trumpove administracije tijekom pandemije.  INACE POZNATA STVAR DA CE PREDSJENIK TRUMP KRITIZIRA PO PITANJU COVID-19.

Previous articleFAVORITI LIGE PRVAKA ISPALI VEĆ U 1/8 FINALA LIGE PRVAKA
Next articleNa danasnji dan rođen Emiliano Zapata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here