FLYBOSNIA OTPUSTILA 20 RADNIKA, I JEDAN AVION

420
0

Zatvaranje granica, širenje virusa, otkazivanje aranžmana i općenito manjak putovanja vodio je ka pitanju opstanka mnogih kompanija u svjetskoj avijaciji, a kamoli domaćih koji imaju nebrojeno puta manje posla. FlyBosnia je period marta i aprila iskoristila za humanitarne letove odnosno prijevoz medicinske opreme iz Kine prema BiH i Crnoj Gori.

No to nije pomoglo da firma nastavi funkcionisati normalno, pa su uslijedili otkazi. Plan rukovodstva FlyBosnije jeste da će ovakav status ostati do proljeća naredne godine kada se nadaju da će situacija u avijaciji i turizmu biti znatno povoljnija, odnosno da će ljudi ponovo početi putovati bar približno kao nekada.

No, FlyBosnia će do proljeća 2021. godine pružati usluge charter letova za domaću turističku agencija Fibulu, ali sa iznajmljenim avionom i posadom, saznaje Klix.ba.

Naime avion koji je do sada koristila FlyBosnia bio je iznajmljen i više se neće koristiti jer ide na tzv. “rezanje“ s obzirom na starost letjelice i mogućnost velikih kvarova.

To znači da će FlyBosnia na proljeće, ukoliko ponovo uspostavi aviolinije iz Sarajeva prema gradovima Evrope i Bliskog istoka, morati obezbjediti novi avion te vratiti veliki broj uposlenika u sektoru letačkih operacija i drugog osoblja.

Previous articleCiro Immobile ZLATNA KOPAČKA EUROPE
Next articleSDP BIHAĆ HAVIĆ SE RIJEŠAVA SVOG NAJAČEG KADRA, KOJI NISU POSLUŠNICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here