PČELAR SAMIR MEMAGIĆ ČINI CUDA: POMAGAO JE SEBI ,SADA POMAZE GOSTIMA BLIZU JAPODSKIH OTOKA

436
0

Med se od davnina koristi kao lijek, a do današnjih dana zadržao je reputaciju najpopularnijeg prirodnog lijeka kojeg rado preporučuju i ljekari.

Slatka tekućina, odnosno, gusta i energetski bogata namirnica koju priozvode pčele skupljajući nektar (prirodnu otopinu biljaka), pokazala se kao veoma učinkovito sredstvo za odstranjanje različitih oboljenja, ali i kod jačanja imuniteta.

Samir Memagić (43), pčelar iz mjesta Račići, koje se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Una, blizu Japodskih otoka (raja na zemlji), otišao je korak dalje i prvi na prostoru bivše Jugoslavije pokrenuo api terapijski centar.

Pčelarstvom se počeo baviti prije 15 godina, api terapijski centar pokrenuo je prije tri godine, a na to ga je natjeralo teško životno iskustvo sa kojim se suočio…

Nakon operacije raka debelog i tankog crijeva, sa hrpom medicinskih nalaza, ali s velikom željom za životom, odlučio je da u Račiću započne novi život. U gradu se osjećao kao riba na suhom. Uz obale tirkizne Une ljepotice i daleko od gradske buke, a na nagovor profesora Eseda Halkića kupio je zemljište i formirao pčelinjak.

Previous articleMagic Johnson došao u Split
Next articleKRAJINA UNSKO SANSKI KANTON STA SE DOGADJA:Helikopter sletio kod Cazina i pokrenuo lavinu teorija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here