KAKO I GDJE ĆE BH PARLAMENTARCI PROVESTI GODISNJI ODMOR?

451
0

DOBRO VEC POZNATA STVAR DA U AVGUSTU IDU BH PARLAMENTARCI NA GODISNJI ODMOR.

Početak augusta tradicionalno vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora za brojne političke dužnosnike u državi. Nakon višemjesečnih neuspješnih pokušaja, bh. parlamentarci su samo nekoliko dana pred godišnji usvojili državni proračun. Većina tvrdi kako ne planiraju napuštati BiH, te da će usprkos rješenjima o godišnjem odmoru, nastaviti s radom. Neki priznaju i kako odmor nisu zaslužili, jer bezbroj je problema o kojima Parlament nije održao niti jednu sjednicu.

Koliko smo radili – godišnji odmor nismo zaslužili. Priznaje član Kolegija Zastupničkog doma Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić. Niti jedna sjednica o ekonomskim mjerama za oporavak privrede. Parlamentarci nisu imali hrabrosti da otvore brojna važna pitanja.

– U Bosni i Hercegovini zbog budžetskog komfora nemamo hrabrosti da otvorimo ta važna pitanja, pitanje PDV-a, pitanje plaća, pitanje doprinosa, poreza, pitanje strateških investicija, pitanje partnerstva javnog i privatnog, pitanje novoga zapošljavanja, istakao je Denis Zvizdić, član Kolegija ZD PSBiH (SDA).

U nizu blokada izgubljeno je mnogo vremena. Nije se raspravljalo pomno ni o migrantskoj krizi, o evropskom i NATO putu pogotovo. No, kolektivni godišnji odmor ipak je zakonska obaveza. Na njena svi imaju pravo, a Zvizdić poziva kolege da ga bar provedu u BiH, piše N1.

– Ja osobno ću biti tu i na raspolaganju izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u kapacitetu u kojem to bude potrebno, ali evo oni i koji budu išli na godišnji odmor ja ih pozivam da ovaj godišnji odmor provedu u BiH, rekao je Zvizdić.

Upravo to i jeste plan većini. Bar tako tvrde.

– Recimo sad po kalendaru imam do 10.8. nekakav raspored, kako će biti kasnije ne znam. Tako da u ovom trenutku pogotovo u ovakvoj epidemiološkoj situaciji u kojoj se svi nalazimo jako je teško planirati, a bilo da se nalazim radno, bilo da je vrijeme godišnjeg odmora, najvažnije mi je da se nalazim sa svojom obitelji, navela je Borjana Krišto, član Kolegija ZD PSBiH .HDZ

Previous articleU KRUPI NA VRBASU SE NADAJU DA MOGU IPAK IZNENADITI PRVAKA FK SARAJEVO
Next articleRONALDO OTKRIO GDJE CE IGRATI NAREDNU SEZONU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here