Plenković: HRVATSKA OD EU OČEKUJE 20 MILIJARDI EURO BIĆE ZAPOSLENJA DO 100 000 RADNIKA

396
0

Naš stav je sljedeći: mi kao državnici moramo pokazati izniman stepen zrelosti, ovo nije samo zdravstvena, nego i finansijska kriza, mehanizmi i sredstva moraju bili veliki, treba izbjeći sukobe i taj odraz nepovjerenja koji postoji u odnosima zapad-istok i sjever-jug. Naravno da ta podjela najviše definira ko više uplaćuje u EU budžet u odnosu na neto korisnike”, navodi on.

Neke države žele određene mehanizme kontrole, nastavio je Plenković, a pojavilo se i pitanje vladavine prava kao temeljno načelo na kojem se zasniva Evropska unija.

“Hrvatska podržava mehanizam vladavine prava, on se ovdje ne odnosi na uobičajene mehanizme, već na kontrolu budžeta, odnosno korištenje sredstava na nacionalnom nivou. S aspekta Hrvatske poslijepodne ćemo vidjeti novi prijedlog i moći ćemo tačno izračunati koliko ide sredstava, naš cilj je da ta sredstva budu na nivou 20 milijardi eura plus. Dakle, da nam u idućih sedam godina bude na raspolaganju 20 milijardi, odnosno nešto više za ekonomski oporavak i sve druge programe”, zaključio je Plenković.

Previous articleNOVIĆ ZAHVALIO RADONČIĆU: “NjEGOVA IZJAVA JE TOLIKO OZBILJNA DA MIGRANITI NEMAJU ŠTA TRAZITI…
Next articleUmro legendarni američki voditelj Regis Philbin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here