NOVIĆ ZAHVALIO RADONČIĆU: “NjEGOVA IZJAVA JE TOLIKO OZBILJNA DA MIGRANITI NEMAJU ŠTA TRAZITI…

388
0

Predsjednik Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović izjavio je kako BiH nema odgovor na problem ilegalnih migranata, da se niko ne bavi njihovim namjerama i da niko ne zna koliko ih ima.

“Ne znam kako će se odvijati ova situacija sada kada je imenovan novi ministar sigurnosti, ali smatram da mi uopšte nemamo snage, a ni političke volje da riješimo pitanje ilegalnih migranata na najkvalitetniji način”, rekao je Nović ukazujući kako je očito da je to pitanje preraslo u političke igre i da je sigurnosni aspekt potisnut u drugi plan.

Komentirajući tvrdnje sigurnosnih agencija u BiH da u zemlju pod različitim identitetom i bez dokumenata u više navrata ulaze jedne te iste osobe te da među njima ima i onih sklonih ekstremizmu i terorizmu, Nović kaže kako je upravo ta činjenica dovoljna da se zaključi kako svima onima koji kao ilegalni migranti ulaze u BiH, nisu dobre namjere.

“Niko u BiH, čak ni oni najčestitiji koji žele vladati situacijom, ne znaju ni približno koliko ilegalnih migranata u BiH ima, gdje se nalaze i koje su im namjere. Granična policija, u koju se ne ulaže, ne može sama riješiti taj problem, a različiti navodni identitet dovoljno je upozorenje na oprez”, rekao je Nović, koji je, međutim, prešutio notornu činajenicu da najveći broj ilegalnih migranata u BiH dolazi iz Srbije. Stoga je veoma čudno da Dodik ovo pitanje nije raspravio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji bi mogao, da želi, osigurati granice prema BiH i spriječiti prelazak iligalnih migranata preko Drine. Kada bi Srbija uradila svoj dio posla, BiH uopće ne bi ni imala “migrantsku krizu”.

Komentirajući tvrdnje Bošnjaka da se ilegalni migranti koncentrišu jedino na područja gdje su Bošnjaci, Nović kaže da je takve tvrdnje “razgolitio Radončić”.

IAKO MNOGI MISLE DA SADA VEC BIVSI MINISTAR RADONCIC JE UPRAVU.

Previous articleVukanović : TREBINJE JE NAJSJETLIJI PRIMJER U PROTEKLOM RATU, MJESTA IMA ZA SVAKOGA
Next articlePlenković: HRVATSKA OD EU OČEKUJE 20 MILIJARDI EURO BIĆE ZAPOSLENJA DO 100 000 RADNIKA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here