Student iz Škotske putovao 48 dana na biciklu kako bi vidio porodicu u Atini

466
0

Umjesto da odustane, Kleon je odlučio sjesti na bicikl i putovati 48 dana, kako bi vidio svoju porodicu. On je ostao u Škotskoj, jer su svi letovi prema Ateni bili otkazani. Odlučio je sjesti na biciklo i prijeći više od 4100 kilometara te je za 48 dana konačno stigao kući, piše People.

“Tek sad shvatam koliko je ovo veliko postignuće”, kazao je Papadimitrou o svom putovanju.

Dodao je da je tokom ovog putovanja naučio mnogo o sebi, svojim ograničenjima i prednostima.

“Zaista se nadam da je moje putovanje nadahnulo barem jednu osobu da izađe iz svoje komfor zone i pokuša nešto novo, nešto veliko”, kazao je on.

Ispričao je da je krajem marta pokušao kupiti avionsku kartu u nadi da će preduhitriti širenje zaraze i otići kući, ali se to nije desilo. Većina njegovih prijatelja već je napustila Aberdeen, u kojem inače svi zajedno studiraju. Rezervisao je tri leta, no svi su na kraju otkazani zbog koronavirusa.

Kada je porodici i prijateljima rekao da je kupio svu potrebnu opremu za put kući na biciklu, svi su mislili da je to samo ideja koju neće provesti u djelo. Kada su shvatili da je potpuno ozbiljan, njegova porodica je pristala da to učini, ali pod jednim uslovom. Morali su se povezati kroz aplikaciju koja im je omogućila da u svakom trenutku prate njegovu lokaciju i da znaju gdje je nalazi.

Opskrbio se konzervama hrane, vrećom za spavanje, šatorom i opremom za bicikl, krenuo je na put 10. maja, a stigao u Atinu 27. juna.

“Dolazim iz porodice čiji su roditelji u mladosti bili veliki avanturisti, pa im je bilo drago vidjeti da slijedim njihove stope”, ispričao je Kleon.

Previous articleFirma iz Sarajeva dobila posao štampanja i pakovanja glasačkih listića za izbore. Vrijednost 805 000 KM
Next articleArijana Memić: Ubica Dženana se još šeta, prekršajni postupak protiv Muriza zbog protesta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here