CRNOGORSKA ZASTUPNICA NELA SAVKOVIĆ PODIGLA SRBIJU NA NOGE: “Nemanje, Murati i Napoleoni, dođoše i prođoše, a Crna Gora ostaje vječna

521
0

“Crna Gora je oduvijek bila slobodna i tokom svog trajanja branila svoju slobodu. Tu slobodu je tražila i za druge. Nemanje, Murati i Napoleoni, što osvajaše Crnu Goru, dođoše i prođoše, a naša država ostaje vječna”, izjavila je poslanica DPS-a, Nela Savković Vukčević, i svojim govorom u parlementu Crne Gore izazvala neviđenu provalu bijesa medija u susjednoj Srbiji.

Srbijanski mediji zamjeraju poslanica DPS-a , što je Nemanjiće svrstala u okupatore Crne Gore, kazaavši „u istom tonu“ da je Crna Gora odoljela Muratima i Napoleonima, pa i Nemanjićima.

“Riječ je o apsurdnoj tezi jer ispade da su Nemanjići jedini okupatori na svijetu koji su okupirali svoju zemlju”, primjećuju srbijanski mediji.

Također navode kako je interesantno da poslanica DPS-a “ne smije pomenuti Hitlera, italijanske fašiste i Musolinija koji su jurišali na Crnu Goru”.

“Znači li to, slijedeći njenu logiku, da su Nemanjići okupatori, da su Hitler i Musolini oslobodioci Crne Gore”, pišu srbijanski mediji koji podsjećaju da je poslanica DPS-a, Nela Savković Vukčević, prije nekoliko mjeseci za govornicom parlamenta iznijela “skandaloznu izjavu da je jedna od tačaka Podgoričke skupštine 1918. bila spaljivanje moštiju Svetog Petra Cetinjskog i Vasilija Ostroškog“.

U nastavku pogledajte integralnu izjaavu poslanice DPS Nele Savković Vukčević koja je izazvala burne reakcije u susjednoj Srbiji.

Previous articleCapak: U Hrvatskoj imamo zaražene turiste iz Srbije, Švedske, Makedonije, SAD,Velike Britanije
Next articleDanas u BiH oblačno vrijeme, u većem dijelu zemlje pljuskovi.Moguće i grmljavina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here