Satler: Dobili smo uvjerenja da će se do 21. jula usvojiti budžet

464
0

Upravo smo završili vrlo konstruktivan sastanak sa čelnicima Parlamenta BiH, kazao je šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johhan Sattler).

 Glavna tema sastanka bila je da vidimo gdje stojimo i šta je do sada urađeno u svjetlu inicijative Predsjedništva BiH unazad tri mjeseca. Generalna ocjena je da je napredak koji je ostvaren je zadovoljavajući. Danas je završena i procedura kojom se omogućava održavanje izbora u Mostaru – pojasnio je Satler.

Dodao je da je jako puno tema za razmatranje.

– Iskoristili smo priliku da razgovaramo o brojnim inicijativama i zakonima koji su u proceduri. Zadovoljstvo nam je da smo od čelnika dobili uvjeravanje da se te stvari mogu realizirati do kraja septembra. Svakako prije održavanja izbora. Govorimo o zakonima koji uključuju Zakon o VSTV-u, Zakon o javnim nabavkama, Zakonu o sukobu interesa i usvajanju strategija za rad na predmetima ratnih zločina – istakao je Satler.

Prema njegovim riječima, govoreći o lokalnim izborima jasno je da se oni ne mogu održati bez budžetskih sredstava.

– Dobili smo uvjeravanja da će se do 21. jula usvojiti budžet. Cijela zemlja žudi za iskorakom, građani žele da ova zemlja postane članica EU, a za to će nam trebati mnogo više dobrih rezultata kao što je to današnja finalizacije pitanja za održavanje izbora u Mostaru – zaključio je Satler.

Previous articleČlan Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmjereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija, te da idu na ruku samo neprijateljima Srbije.
Next article

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here