Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmjereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija, te da idu na ruku samo neprijateljima Srbije.

369
0

dodik je pozvao sve sudionike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mjesto gdje se rješavaju bilo kakvi problemi, saopćeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Sve probleme, ako postoje, treba rješavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da sve političke snage u Srbiji treba da se se okupe i zajedno bore protiv pandemije virusa korona, a svako “dešavanje” ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovoračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

Dodik je kazao da je pandemija virusa korona zahvatila cijeli svijet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mjere u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Previous articleVelika akcija: Pretresi u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši
Next articleSatler: Dobili smo uvjerenja da će se do 21. jula usvojiti budžet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here